• Check hier de aftermovie van HBO Intro 2018!

HBO INTRO GOES DUURZAAM

Sinds vorig jaar is ook het HBO Intro Festival goed zijn best aan het doen om duurzamer te worden en de natuur een handje te helpen. Vorig jaar is er al een klein beginnetje gemaakt en dit jaar maakt het festival grote stappen! HBO Intro Festival is zich ervan bewust wat al ons gedans en gefeest doet voor Moeder Natuur en wil haar daarom een handje helpen met de volgende punten:

Hard Cups
Het festival werkt dit jaar met hard cups. In plaats van plastic bekers die aan het einde van de avond als een tapijt over de grond liggen, krijgt elke bezoeker één plastic beker. Zo kan jij lekker doordansen zonder dat je uitglijd over al dat plastic.
Wanneer je je beker gaat halen, betaal je er een muntje borg voor en als je hem aan het einde van de dag inlevert, krijg je er een euro voor terug. Duurzaam én handig!
 
Duurzame munten
Ook werken we dit jaar met 100% recyclebare muntjes!

Na het evenement worden de muntjes vermalen, omgesmolten en egaal zwart gemaakt. Hierna kan het materiaal omgetoverd worden tot nieuwe producten zoals bloempotjes, vuilniszakken of natuurlijk nieuwe muntjes. Win-win situatie!

Groene Stroom
Een ander belangrijk punt is alle stroom die er nodig is om ons festival tot een feestje te maken. Er wordt gebruik gemaakt van speciale evenementenstroom. Dit is netstroom die groen wordt ingekocht. De windmolens draaien dus zijn rondjes voor ons festival! Daarnaast voorkomt deze stroom geluidsoverlast voor bezoekers en omgeving, zodat jullie optimaal kunnen genieten van de artiesten!
 
Afval
WE NEED YOU! HBO Intro Festival kan op veel punten zelf duurzamer doen, maar voor dit punt hebben we jullie hulp nodig. Zorg samen voor een opgeruimd festivalterrein, zodat er niemand struikelt over het afval en jullie al je dansmoves kunnen laten zien zonder op het afval op de grond te moeten letten. Gooi je afval in de prullenbak: kleine moeite, groot gebaar!

Foodtrucks
Last but zeker not least: FOOD! Het HBO Intro Festival zorgt natuurlijk altijd voor een lekkere hap, maar hier valt natuurlijk ook veel in te verbeteren. Geen vega(n) gedoe, maar wel producten waarin de suikers, vetten en zouten sterk verminderd zijn. Hiernaast werken de foodtrucks er hard aan om de maaltijden vrij te maken van toegevoegde geur, kleur- en smaakstoffen. Al deze producten worden geserveerd in gerecycled karton of bakjes van palmbladeren. Je voelt jezelf gewoon duurzamer worden!

1 aug, 2017